Így néz ki „Putyin-palotája” belülről

Így néz ki „Putyin-palotája” belülről

Így néz ki „Putyin-palotája” belülről

Az oroszországi Mash újságírói bejutottak abba a fekete-tengeri épületbe, amelyről az ellenzéki blogger, Alekszej Navalnij azt állította, a hatalmas palotát Vlagyimir Putyin oligarchái építtették az orosz államfő számára. Míg Navalnij videójában – az építészeti tervek alapján készített 3D-s virtuális sétán – Pazar szalonok látszanak, a Mash-videóban csak üres falak állnak.

A Mash elsőként tett közzé videót az állítólagos Putyin-palota belsejéről, s bár a képsorok összeállítói azt hangsúlyozták, akik beengedték őket, nem árulták el, ki vagy kik lehetnek a tulajdonosok, azt azért elmondták, hogy a palota legkorábban 5-6 év múlva készül el teljesen. Az is kiderült, hogy nincs nagy sürgés-forgás, az építkezésen csak néhány munkás lődörgött.

A videó készítői ugyanakkor megtalálták a vízidiszkó készülő medencéjét, és már állnak a színházterem pódiumának alapjai is. „Számunkra nagy csalódás volt az egész, tudom, hogy sokan utálni fognak ezért a videóért, de még egyszer hangsúlyozom, csak azt mutattuk meg, amit láttunk és azt meséltük el, amit hallottunk. Azt viszont most sem értem, miért nem közlik, ki a tulajdonosa ennek az épületnek” – mondta a szerkesztő, Makszim Ikszanov.  

Facebook Comments