A Kreml főpropagandistája beállt spicliszervezőnek

A Kreml főpropagandistája beállt spicliszervezőnek

A Kreml főpropagandistája beállt spicliszervezőnek

Vlagyimir Szolovjov, az orosz állami fő tévécsatorna, a Rosszija vitaműsor-vezetője egy Telegram-csatornán várja azokat az Urálban és Jekatyerinburgban élő feljelentőket, akik környezetükben „orosz-ellenes” tevékenységet észlelnek.

A szovjet időkre emlékeztető módszert Szolovjov – aki a napokban azt ismételgette, hogy Oroszország inkább atomfegyvereket vet be ellenségei ellen, mintsem elveszítse a február 24-e óta tartó ukrajnai háborút – modernizálta: már nem gépelt névtelen levelekben kell beszámolni a rendszer ellenségeiről, hanem Szolovjov egy chat-botot – mesterséges intelligenciával működő beszélgető programot – üzemelt be az „árulók” leleplezésére. „Ha információk vannak az Oroszország-ellenes tevékenységről, kérem jelezzék” –  olvasható több poszt alatt is az UralLive Telegram csatornán, amely közismerten Szolovjov és támogatóinak egyik fő kommunikációs eszközre.

Szolovjov valamiért megharagudott az Urálra és Jekatyerinburgra, egyik műsorában azt mondta, a térségre, hogy az a vad liberálisok fészke. A helyi politikusok szerint viszont a Kreml propagandistájaként számontartott tévés nem ismeri az uráliakat, akik hősiesen kivették a részüket a második világháború harcaiból. Valószínű, hogy a feljelentések gyűjtésével Szolovjov be akarja bizonyítani, hogy igenis, igaza volt.

Az első eredmények már megszülettek, az egyik helyi lakost azért jelentették fel, mert egy közösségi oldalon írt posztban azt írta, beleköpne az Ukrajna elleni háborút támogatók italába, egy másik férfi pedig azért került fel a szégyenlistára, mert azt kérte, ne hívják őt a puytinisták találkozóira. Az orosz törvények szerint a hadsereget rossz fényben feltüntető személyek akár 15 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Facebook Comments