Ne higgy el semmit, amíg a Kreml nem cáfolja

Ne higgy el semmit, amíg a Kreml nem cáfolja

Ne higgy el semmit, amíg a Kreml nem cáfolja

Érdekes bejegyzést tett közzé a napokban Oroszország bukaresti nagykövetsége. A diplomáciai képviselet ugyanis úgy cáfolta a Vlagyimir Putyin orosz államfő állítólagos súlyos betegségével kapcsolatos híreket, hogy azzal valószínűleg több kérdést tett fel, mint amennyit megválaszolt.  Az orosz ügyekkel foglalkozó egyik twitterező, Darth Putin egyik jelmondata az, hogy „Ne higgy el semmit, amíg a Kreml nem cáfolja”.

„A Vlagyimir Putyin elnök rossz egészségi állapotával kapcsolatos, sajnos Romániában is sokszor megismételt hírek ugyanannyira álhírek, mint azok a hazugságok, amelyek az orosz csapatok állítólagos ukrajnai – bucsai és borodjankai – tömeggyilkosságairól szólnak” – áll a május 18-ai bejegyzésben.  A Facebook-poszt érdekességét az adja, hogy egyre több az olyan bizonyíték, amely alátámasztja, hogy márciusban a később kivonult orosz megszálló Kijev környékén százszámra gyilkolták le a polgári személyeket és sokakat tömegsírokba temettek el, másokat pedig az utak mentén hagyták. A vádakat olyan műholdas videók is alátámasztják, amelyek szerint, amikor polgári személyek holttestei szegélyezték az utcákat, az orosz katonák még mindig a térségben tartózkodnak. Sok száz olyan személyes vallomás is elérhető, amelyek szerint a megszállók fosztogattak és tömegesen erőszakolták meg a helyi nőket.

„Ha ezek az állítások annyira álhírek, mint amennyire a bucsai tömeggyilkosságokról szólóak, akkor Putyin nagyion súlyos beteg” – ilyen is ehhez hasonló kommentek árasztották el az orosz nagykövetség oldalát. Akadtak olyan olvasók is, akik egészséget és sok szerencsét kívántak Putyinnak, őket kommentelő társaik arra bíztatták, jobban teszik, ha maguk is átköltöznek Oroszországba, a „Földi Paradicsomba”.

Putyin állítólagos betegségéről már hónapok óta terjednek a hírek, eleinte arról lehetett hallani, hogy a 69 éves államfő Parkinson kórban szenved, illetve súlyos gerincbántalmai vannak. Az utóbbi hetekben viszont megszaporodtak azok a hírek, amelyek azt állítják, Putyinnak leukémiája, illetve valamilyen daganatos betegsége van, és emiatt egyre komolyan orvosi kezelésben részesül. Az is feltűnő volt, hogy a magát mindig is “macsóként” bemutatni akaró orosz államfő volt az egyetlen, aki a május 9-ei győzelem napi díszszemlét egy takaróval az ölében nézte végig.

Facebook Comments